Dat de werkloosheidscijfers in 2020 de pan uit vlogen, daar kennen we allemaal de verklaring voor. Jawel: corona. Volgens cijfers van de VDAB telde het Vlaamse Gewest in 2020 gemiddeld 5,8% meer niet-werkende werkzoekenden dan in 2019. (1*) Niet enkel bepaalde sectoren en profielen werden harder getroffen door deze crisis, maar ook bepaalde leeftijdsgroepen kwamen vaker zonder werk te zitten. 40-plussers zijn met hun aandeel van bijna 45% namelijk oververtegenwoordigd binnen de werkloosheidscijfers.(1*) In dit artikel geven we enkele sollicitatietips die specifiek gericht zijn op deze leeftijdsgroep.

Tip 1: Weerleg de vooroordelen die leeftijdsdiscriminatie veroorzaken
Het is belangrijk om de vooroordelen die bestaan over jouw leeftijdsgroep te kennen en deze een positieve twist te geven of het tegendeel ervan te bewijzen. Hieronder vertellen wij jou hoe je enkele van deze vooroordelen kan tackelen: 

  • Werknemers ouder dan 45 zijn veel te duur 

Dat je omwille van je anciënniteit meer kost dan een jonge knaap, daar kunnen we niet omheen. Wat wel belangrijk is, is het kennen van jouw waarde, en die is nu eenmaal groter dankzij jouw jarenlange ervaring. Deze ervaring zorgt er tevens voor dat jij jouw taken sneller kan uitvoeren dan jouw jongere collega en dat je geen beginnersfouten zal maken. Die meerkost is dus zo terugverdiend. 

  • 45-plussers zijn minder productief

Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van jonge en iets oudere werkkrachten zorgt voor een optimale productiviteit. De zorgvuldigheid waarmee ouderen taken uitvoeren compenseert de energie en snelheid waarmee jongeren graag werken. Bij jobs die veel ervaring vragen, ligt de productiviteit trouwens hoger bij oudere werknemers.

Tip 2: Schaaf je kennis bij
Dankzij je jarenlange ervaring heb je wellicht al veel kennis vergaard, maar toch is het steeds voordelig om nog wat extra vaardigheden aan te leren tijdens de zoektocht naar een job. Ben je bijvoorbeeld een ervaren marketeer? Duik dan in de wondere wereld van programmatic advertising en blaas recruiters omver met jouw moderne kennis. Neem zeker ook eens een kijkje op LinkedIn Learning, waar je ontzettend veel online cursussen kan terugvinden. 

Tip 3: Schakel je netwerk in
Tijdens jouw carrière heb je waarschijnlijk een groot netwerk kunnen uitbouwen. Licht jouw netwerk dus zeker in over jouw zoektocht naar een nieuwe job. De meeste vacatures worden namelijk via-via ingevuld.

Tip 4: Solliciteer gericht
Focus je tijdens de zoektocht naar een nieuwe job op vacatures die veel ervaring vragen of waarbij specifiek een senior profiel wordt gezocht. Neem ook zeker contact op met recruiters die gespecialiseerd zijn in jouw leeftijdsgroep, zoals Licence2Skill bijvoorbeeld. 

Benieuwd naar onze vacatures voor senior profielen? Ontdek ze hier: https://www.licence2skill.be/vacatures/

1* https://www.statistiekvlaanderen.be/nl/vdab-werkloosheid

Pin It on Pinterest