Groot nieuws: naast het matchen van sales en marketing profielen aan bedrijven die écht bij hen passen, zullen wij ons bij Licence2Skill voortaan ook focussen op HR professionals. Als recruiter ligt de HR sector ons nauw aan het hart en zijn we daarom ook heel enthousiast over deze uitbreiding. Het invullen van HR vacatures zullen wij niet zomaar doen, maar volgens onze Licence2Skill werkwijze. Hierbij focussen we op duurzame samenwerkingen waarbij we professionals coachen en klaarstomen voor hun droomjob. En dat klaarstomen begint hier bij deze blog! Vandaag delen we namelijk enkele belangrijke ontwikkelingen binnen de HR sector waarop je als HR professional kan inzetten op de werkvloer.


1. Digitalisering

Het afgelopen jaar kwam de bedrijfswereld in een digitale stroomversnelling terecht. Ondanks dat er versoepelingen op komst zijn, zal er ook in het “nieuwe normaal” veel getelewerkt worden. Volgens onderzoek van de FOD Economie wil bijna de helft (44%) van de Belgen ook na deze crisis van thuis uit blijven werken.

Er wordt voorspeld dat de rol van het kantoorgebouw in de toekomst anders ingevuld zal worden. Corporate antropoloog Jitske Kramer beschrijft dit als “work has left the building”. Hiermee bedoelt ze dat kantoren eerder een clubhuis of ontmoetingsplaats zullen worden. HR medewerkers zullen een belangrijke rol spelen in het bepalen van deze nieuwe invulling.


2. Artificiële intelligentie

De digitale transformatie zal nog een stapje verder gaan. Datagedreven technologieën zullen namelijk in de toekomst geen onbekenden blijven voor HR professionals. Artificiële intelligentie zal hulp bieden om ook in het digitale tijdperk inzicht te kunnen krijgen in allerlei personeelszaken. Denk hierbij aan het aangeven van gepresteerde uren, het beoordelen van de productiviteit en nagaan hoe het met het welzijn op het werk gesteld is.

Ook voor het aanwerven van nieuwe werkkrachten zullen HR medewerkers hulp krijgen van artificiële intelligentie. Bij Licence2Skill zetten wij hier al volop op in. Naast het voeren van diepgaande selectiegesprekken met kandidaten, ondersteunen wij onze selectieprocedures met datagedreven technologieën. Hiervoor werken we samen met een Vlaamse partner. Benieuwd hoe dit precies werkt? Neem dan contact met ons op.


3. Focus op welzijn

Technologie is een leuk hulpmiddel, maar brengt ook heel wat gevaren met zich mee. Zo kampen veel werknemers sinds de corona pandemie met mentale klachten. Als HR professional sta je in voor het welzijn op de werkvloer en zal een human-centered aanpak in de toekomst nog belangrijker worden. Ervoor zorgen dat het team geregeld samenkomt, individuele check-ups organiseren en regelmatig peilen naar hoe het gesteld is met de werk-privébalans zijn hierbij essentieel.


4. Ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van vaardigheden

Uit een artikel van Goodhabitz blijkt dat het aantal vaardigheden dat je nodig hebt voor een gemiddelde job jaarlijks met 10% stijgt. Hierdoor is de belangrijkste vaardigheid van een future-proof HR professional het helpen aanleren van nieuwe vaardigheden aan werknemers. De vaardigheden die hierbij het belangrijkst zijn worden ook wel beschreven als de 21st Century Skills en zijn onder andere ICT-vaardigheden, kritisch denken en samenwerken.


5. Inzetten op diversiteit

Thema’s als inclusiviteit en diversiteit zijn de dag van vandaag niet meer weg te denken. Onderzoek toont aan dat diverse organisaties betere resultaten behalen, maar toch is er nog heel wat werk aan de winkel. Problemen zoals loonkloven, glazen plafonds en kansen geven aan minderheidsgroepen zullen steeds hoger op de HR-agenda komen te staan.

Kan je niet wachten om in te zetten op deze ontwikkelingen? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures of sluit je aan bij onze online communities om geen enkele update te missen.

 

Pin It on Pinterest