Ikigai, “De Japanse kunst van jeugdig ouder worden”. In het Frans gezegd “Raison d’être” en met mijn woorden: jouw bestaansreden.

Dat klinkt allemaal natuurlijk veelbelovend. Juist daarom vroeg ik me altijd af of ik ooit een entrepreneur zou spreken die zijn/haar Ikigai had gevonden. Een tijdje geleden kwam ik in contact met Geraldine Huybrechts. ‘Aha’ zei ik! Ein-de-lijk een echte business woman die haar werk doet met passie en die ervoor wil gaan. Ben je ook op zoek naar inspiratie om aan jouw droomjob te werken? Lees dan zeker snel verder!

Geraldine is de founder van B-iconic, een marketing- en evenementenbureau in Leuven. Daarnaast is ze ook een personal branding/sociale mediacoach. Het houdt in dat ze op een organische manier zorgt dat je meer volgers krijgt en je online imago boost. In feite is ze een “Instagram Trainer”, maar ze heeft kennis van alle trendy sociale media. 

Geraldines business story is echt inspirerend en ik meen het he!

Veel jongeren maken bewust of onbewust dezelfde situaties mee. We studeren met de hoop dat we onze ‘droomjob’ zullen vinden, maar eigenlijk zien we pas met praktijkervaring (stage of een job) in of we iets echt willen doen. In dit geval in: werken voor hetzelfde bedrijf of een job doen voor de rest van ons leven!

Geraldine, heeft een Bachelor in Rechten behaald. Maar na haar studies en veel werkervaringen merkte ze eigenlijk op dat het niet ging zoals dat ze verwacht had. Geraldine was gemotiveerd en wou alles uit de kast halen in haar job. Tegelijkertijd wou ze ook teveel mensen tevreden stellen en zei zo overal ‘ja’ op. Zo nam ze steeds meer taken en opdrachten op zich, die zich maar bleven opstapelen. Haar zoektocht naar haar Ikigai begon nadat ze heeft gewerkt voor verschillende bedrijven/sectoren zoals toerisme, justitie, evenementensector en de overheid. Hierdoor belandde ze op lange termijn in een zware burn-out. Onze blogger Jonas De Zweemer heeft trouwens ook een blog over burn-out. Neem zeker zijn blog door als je meer wil weten hoe je burn-out, depressie, angst kan aanpakken!

Ik vergelijk mensen altijd met een plantje dat wil groeien. Om te kunnen openbloeien hebben we soms wat regen, hagel of sneeuw nodig. Voor Geraldine gold: ‘Na regen komt zonneschijn’. Als ze geen burn-out had meegemaakt, hadden wij haar misschien niet gekend als een inspirerende, vrouwelijke ondernemer. 

Ook merkte ik op dat je als ondernemer moet leren te veranderen of pivoteren. Geraldine heeft met de corona crisis haar aanbod aangepast, waardoor ze nog steeds perfect functioneert als bedrijf. Daarbij nog een passende business quote : ‘Word niet verliefd op je business idee, maar leer veranderen waar nodig.’

Daarnaast kunnen we vaststellen dat de energie van Geraldine haar zo uniek maakt. Op haar Instagram pagina zie je heel erg dat ze spontaan is en niet geforceerd zoals misschien andere mensen in de sector. Haar stories & berichten zijn zonder twijfel natural te noemen.

Uiteindelijk is het ook het motto van haar business. Op haar website zegt ze over zichzelf: “Ik ben niet het grootste marketing- of evenementenbureau en dat is een bewuste keuze zodat ik me volledig vastbijt in jouw project en een persoonlijke service garandeer. Hieruit kunnen we afleiden dat ze bedachtzaam kiest voor een persoonlijke aanpak, en dan liefst nog een-op-een coaching.

Initiatief nemen blijkt uit haar verhaal echt ‘the key’! Als zij er niet voor had gekozen om haar eigen business te starten, had ik de kans niet gehad om Geraldine te interviewen en haar verhaal met jullie te delen — en dit allemaal na kantoor- of studie-uren! 🙂

Tot slot wil ik meegeven dat haar verhaal mijn creativiteit en inspiratie een boost heeft gegeven en dat ik dit meeneem in het schrijven van mijn eigen girl boss story. Hierbij raad ik de serie Girl Boss op Netflix ook zeker aan als je op zoek bent naar een leuke serie over het opstarten van een eigen zaak!

Zoals Geraldine het zou zeggen; “Met sprankelende groetjes ✨” 

én natuurlijk tot de volgende blog!

Wil je een beter beeld te krijgen van Geraldine en haar bedrijf? Kijk dan zeker op haar website & LinkedIn account. 

Pin It on Pinterest