Edith Lagrou is een bezige bij met ondernemerschap in haar bloed. Zo is ze actief bij SINC, dé ondernemers studentenorganisatie en heeft ze haar eigen bordspel ontwikkeld. Drunken Sailor Boardgame is een party game om elkaar écht te leren kennen.Van wal steken

Edith is pas 25 jaren jong en zit nooit stil – ook niet tijdens het online interview. Ze is afgestudeerd als Maatschappelijk Assistent/Sociaal Werker. Ze was tot twee jaar terug professionele ruiter en deed – en doet – daarbovenop nog een resem studentenjobs. Nu rondt ze haar Lerarenopleiding Geschiedenis en Gezondheidsopvoeding af.

Naast haar studies en legio studentenjobs is Edith ook actief bij SINC. Met een hart voor ondernemen was haar keuze voor SINC gauw gemaakt. “Het lopende schooljaar ben ik verantwoordelijke PR en komend academiejaar word ik Community Director. Vanaf september gaan wij onze SINC community uitbouwen. Zo willen we jonge ondernemers in Antwerpen de kans geven elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren”, legt Edith uit.

De mantra van SINC is ‘informeren, inspireren en activeren’. “Onder andere via events, het toewijzen van mentoren en leren pitchen proberen we de studenten te laten proeven van het ondernemerschap.”

Alle hens aan dek

Alsof al die activiteiten haar nog niet genoeg bezighielden, was ze daarnaast nog vrijwilliger bij een jongerenreisorganisatie, waar zij zich als ware manusje-van-alles ontplooide. Als begeleiding op de bus, barvrouw, kok en animator. “Ik vond het een beetje storend dat als onze shift erop zat na een hele dag animeren, de groep wel vaker gewoon maar begon te drinken. En dat dat het dan was.”

“Iedereen vond elkaar leuk, maar ik miste dieperliggende connecties. Vanuit Sociaal Werk had ik wel geleerd om te reflecteren, vragen te stellen en dieper te graven. Zo kwam het ‘Varen op de Wilde Zee’ spel tot stand. Via vragen en opdrachten die ik op papier schreef leerden we elkaar beter kennen via een soort ganzenbordspel”, aldus Edith.

Toen kriebelde de ondernemerszin en wilde ze graag een product op de markt zetten. Dat was de geboorte van Drunken Sailor Boardgame. “Na wat marktonderzoek ben ik op zoek gegaan naar grafisch ontwerpers. Een student heeft dit uiteindelijk tot afstudeerproject gemaakt, begeleid door een ontwerpbureau. Vervolgens ben ik zelf aan het knutselen gegaan: knippen, plakken, plastificeren… En zo kwam het spel tot leven in augustus, dat mijn vrienden en ik dan uitvoerig begonnen te testen”, legt de jonge ondernemer uit.

Water bij de wijn

“Via crowdfunding en publieke spelletjesavonden wou ik het spel dan verder in de markt zetten. Maar door de corona situatie staat het even op een lager pitje. Alles staat klaar, maar nu is het even wachten.” 

Drunken Sailor Boardgame probeert iedereen zoveel mogelijk te betrekken via opdrachtkaarten, gesprekskaarten en drinkkaarten. Edith is trots, het spel is afwasbaar en zit opgerold in een koker, zoals een schatkaart. 

“Hou zeker onze sociale media in de gaten. Het is de bedoeling om de prototypes te laten rondvaren onder de mensen. Ik kom het spel dan vanaf een veilige afstand brengen en dan is het spelen geblazen. Mensen kunnen zo foto’s en filmpjes delen om de sfeer te laten proeven aan iedereen”, lacht Edith.

Wij bij Licence2Skill kijken er alvast naar uit om Drunken Sailor Boardgame binnenkort te mogen spelen!


Pin It on Pinterest