Vaak wordt mentorschap beschreven als een relatie waarbij een mentor (persoon met veel ervaring en kennis binnen een vakgebied) werkgerelateerde begeleiding geeft en professioneel advies verstrekt aan een mentee (een jong persoon met minder ervaring). De mentor kan de mentee op allerlei vlakken begeleiden, afhankelijk van waar de mentee nood aan heeft. Enkele voorbeelden: 

 • Het aanleren van nieuwe vaardigheden 
 • Het scherper maken van carrièredoelen 
 • Leren omgaan met problemen op de werkvloer
 • Verruimen van perspectieven 
 • En nog veel meer! Elk mentor-mentee duo kan zelf een invulling geven aan hun mentorschap. 

Ook bij Licence2Skill geloven wij dat het hebben van een mentor een enorme verrijking is binnen elke loopbaan. Maar omdat wij ook enorm geloven in kruisbestuiving tussen verschillende generaties, geven wij binnen ons mentorship programma graag een twist aan de traditionele mentor-mentee relatie. Binnen de Licence2Skill community kunnen personen uit verschillende generaties elkaar ondersteunen. Tweerichtingsverkeer is dus the way to go, omdat: 

 • Ook professionals die al jaren een expert zijn binnen hun vakgebied nog zaken kunnen bijleren. Het is misschien cliché, maar je bent echt nooit te oud om te leren. 
 • Door regelmatig samen te zitten met iemand van een jongere generatie, komen personen uit oudere generaties in contact  met frisse perspectieven en een andere blik op de wereld. Zo vergaren zij inzicht in hoe de toekomstige generatie naar de wereld kijkt en wat hen drijft. 
 • De jongeren van vandaag echte digital natives zijn waarvan de oudere generaties nog veel kunnen bijleren op het vlak van nieuwe technologieën, handige apps, digitale ontwikkelingen, enzovoort.

   

  Walt Disney Quote If You Can Dream It You Can Do It.. Disney | Etsy

   

Deze kruisbestuiving biedt dus enkel voordelen! Toch nog niet helemaal overtuigd om je aan te sluiten? Dan laten we de wetenschappelijk bewezen effecten omtrent mentorschap graag voor zich spreken: 

 • Mentorschap heeft een positieve impact op de mentale gezondheid van zowel mentoren als mentees. Dankzij hun mentor, kampen mentees minder met stress en angsten op de werkvloer. Mentors krijgen het gevoel dat hun werk meer betekent, waardoor ze zich gelukkiger zullen voelen op het werk. (1*)
 • 87% van de mentors en mentees ontwikkelde meer zelfvertrouwen dankzij hun mentorship relatie. (2*)
 • 79% van de millennials beschouwen mentorschap als één van de cruciale redenen voor hun professioneel succes. (3*) 
 • Ook financieel blijkt een mentor interessant. Onderzoek van Gartner (2006) toont aan dat personen die een mentor hebben 20% meer kans hebben op het effectief krijgen van een loonsverhoging en ook 5 keer meer kans maken op een promotie. 

Kan je niet wachten om jouw toekomstige mentor of mentee te ontmoeten? Haast je dan snel naar onze facebook community en schrijf je in: https://www.facebook.com/groups/171644917400638/about

Hoe je dit precies kan doen? 

Mentor worden: 

Klik onder onze omslagfoto op de knop ‘Mentorschap’

 1. Klik aan de rechterkant op ‘Mentor worden’
 2. Vertel wat meer over jezelf en leg uit waarbij jij graag anderen zou begeleiden 
 3. Klik op verzenden

Een mentor vinden: 

 1. Klik onder onze omslagfoto op de knop ‘Mentorschap’
 2. Scroll door de beschikbare mentors en zoek iemand die aansluit bij jouw noden 
 3. Klik op ‘gesprek starten’ om contact op te nemen met een mentor

Bronnen: 

1* https://www.guider-ai.com/blog/get-the-most-out-of-your-mentoring-relationship

2* https://moving-ahead.org/press/turning-the-dial

3* https://www.huffpost.com/entry/four-key-benefits-of-work_b_9432716?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly90aGVuZXh0d2ViLmNvbS9jb250cmlidXRvcnMvMjAxNy8wOS8wNy9tZW50b3JpbmctcHJvZ3JhbXMtcmlzZS1oZXJlcy8&guce_referrer_sig=AQAAAC94rnlEtqsAsGOJNZbL3FWwKDL80R3EbDl5T_HEw4RlK1jn7w3i3JdG2toz4fQl1WBZAd4eVCuJ1S9y8s8_rxCAFX7w7laXXZGxI3GLmYHts7bxDlIhoZUwI9OSBpcwHfPZaxv5GKhQp6mkX5eGSoQELVp_1tHl7bRx5sgJPjiI 

Dit blogbericht kwam tot stand in samenwerking met copywriter Bianca Ginis.

Pin It on Pinterest